Isnin, April 28, 2008

Harini buat satu mistake yang sangat besar
Sampai rasa nak hantuk kepala kat dinding
Biar pecah

Pagi tadi bawak bekal koay teow goreng doli yang beli kat taiping semalam
Petang semalam pegi taiping dengan mak n abah melawat mr husband
Sampai je rumah sakit perut
Letak tiger balm kat perut sampai perut sejuk
Terasa jugak macam takut
Takut baby sejuk
Takut baby pening dengan tiger balm

Koay teow yang dibawak bekal tu tak lalu makan
Makan tak sampai suku
Tengah hari tak makan
Petang tak makan
Anta sms kat mr husband pasal ke-tak-laluan-makan

Lepas balik dari pasar malam
Dalam kereta asyik nak termuntah
Tapi mana boleh muntah apa apa sebab perut kosong
Lantas menyebabkan sakit kepala yang amat sangat
Rasa macam nak mengamok
Nak mengamok pada baby sebab buat mommy dia rasa nak muntah

Tiba tiba teringat something dan terus telefon mr husband
Rasa guilty yang amat sangat
Sebab apa??
Sebab baru teringat bila diri sendiri tak makan,
Maknanya baby pun tak makan
Dah la baby kecik lagi
Misti dia lapar
Kita yang dah tua ni pun kalau lapar misti tak tahan
Ini kan pulak baby
Siannya baby
Mommy dia lupa
Mommy dia dok pk pasal diri sendiri yang tak lalu makan je
Mommy dia lupa yang kalau mommy tak makan, baby pun akan lapar
Guilty sangat sangat
Dan disebabkan rasa sangat guilty
Jadi nak suruh mr husband pun rasa guilty
Lantas sound mr husband
Kenapa tak paksa soh makan bila dah hanta msg bitau tak lalu makan
Mr husband kata dia pun tak ingat
Jadi paksa mr husband rasa guilty sekali
Biar sama sama sedih
Kesiannya baby
Lepas ni kalaupun tak lalu makan
Kena paksa makan jugak

Harap harap baby sihat
Harap harap jugak mr husband dapat placement kat ipoh


p/s: to marina , tak try pun salindah. sekarang makan obimin. mak aku yang syorkan sebab dia kata masa dia pregnant dulu dia makan itu. well, mother knows best kan.

to noi : lambat lagi due. agak agak dekat nak sampai enibeseri setaun kawen baru baby keluar kot.

Isnin, April 21, 2008

I miss my mr husband.
Badly
sampai rasa nk tdo supaya cepat esok. Pastu nak live secara autopilot, supaya cepat wikend dan kalau nasib baik boleh jumpa mr husband lagi. Mr husband kata wiken ni dia ada team building.

It reminds me..
Dulu2 masa berchenta dgn mr husband
masa tu masih remaja memberontak,
manjang nk rebel je
mr husband penah cakap,
if i find someone that love me more than he did, that will take care of me more than he did,that will make me happy more than he did, then he will let me go.

Well, takde sape pun yang boleh menandingi my mr husband. Nak cakap apa lagi sebab memang sah2 satu tulang rusuk dia ada si inaz ni sbb si inaz ni wife dia kan. Misti la dia kena jaga, dia kena sayang mcm jaga diri sendiri. Tp i know, he loves me more than he loves his own self. He's so cold, yet sometimes he surprise me. He's so unpredictable. And im so glad because now, im carrying our baby. Our heart fruit.

Alaaa... Miss sangat la kat mr husband. Walaupn mr husband suka konker tempat tdo, suka konker bantal, suka konker selimut, tp i wont mind that as long as he's wif me.
Last weekend, sepatutnya pegi kem pemilihan, tp disebabkan pregnant, kbs advise utk tak pegi sbb byk aktiviti berat. Takpe la. Tade rezeki taun ni. Mebbe next year bole cuba lagi. Sorry baby, mummy tak dapat bawak baby pegi jepun.

Anyway, walaupun tak dapat pegi kem last weekend, i had a blast weekend. Memang seronok. Mana tak, i spent the weekend with mr husband.

Hari sabtu lepas tpon,sms dgn mr husband, terus buat keputusan utk pegi taiping. B4 that, call seri malaysia utk b√łok bilik. Sebenarnya tak bole nak book, kena terus walk in sbb nk reserve utk hari yg sama. Tp nasib baik org seri malaysia tu baik. He booked for me.

Sampai taiping, terus pegi kolej telekom ambik mr husband, pegi tesco dan terus check in.

Malam tu pegi makan kuay teow yang femes kt taiping. Kuay teow doli.

Malas dah nak taip. Neway, i really enjoy myself. Im xtremely happy sebab dapat jumpa mr husband.

Harap2 orang2 tm akan hantar mr husband bekerja kat ipoh.

Jumaat, April 11, 2008

Ok. Life's been treating me well. Practically, i am more relaxed, i am quite happy, and i do hope that my baby is healthy.

Masalahnya, everyday misti headache. Tatau la migrain ke apa. Dah masuk petang sampai malam misti sakit kepala. Dulu pantang sakit kepala, panadol xtfast la jawapannya. Tp sekarang, for the sake of baby, i dont take drugs nemore. Tanak membahayakan baby. I would rather die than losing baby.

Akhirnya, mr husband dapat jugak kerja dengan TM. Next week start training. Tp i really dont know samada dia nk accept the job or not. Ada la constrain-nya. I oso dont know dia berat ke mana. Tp biarla, that's his life. Dia dh besar. Patut dia tahu tanggungjawab dia.

Yang jadi masalahnya cuma bila dia cuba jadi bertanggungjawab ke atas semua benda. Dan semua pn nk menuntut perhatian dia. Susahlah mcmtu.

Sape kata kahwin ni benda senang?

Dapat surat dari kbs. Derang suruh pegi kem pemilihan program pertukaran belia next week. Nampaknya my cita2 nk pg negara nippon semakin hampir.

Im happy for myself. Im happy for mr husband. And i really dont mind to back off if anything happen.

I hope my baby is healthy. Walaupn its still a long way to go, Mummy tak sabar nak tengok baby. Mummy nk baby dapat say hi to the world, say hi to mummy n daddy.

Isnin, April 07, 2008

Sambung tadi punya entry
Tadi taip dalam handphone
Jadi mana yang ingat je taip
Sekarang punya banyak masa
Boleh menaip panjang lebar

Ooh
Masa scan baby, mebbe baby nak say hello to mommy jadi baby pun kicking.
Eksaited la tu konon nak say hi to mommy
Cute betul la
Doktor suruh dengar heartbeat baby
Tapi mommy yang pekak ni tak dengar apa apa pun
Apa pun mummy n daddy harap baby sihat

Masa scan baby haritu, doctor tu bagi gift pack from anmum
Ada buku pasal pregnancy
Ada jugak cd untuk dengar dengan baby
Tapi belum dengar lagi
Mummy lagi suka dengar lagu pop la baby
Nanti mummy carik masa untuk dengar lagu lagu klasik dengan baby ok!

Tapi sejak kebelakangan ni
Walaupun suka dengar lagu pop
Tapi terjatuh suka pada Schubert serenade
Siap belajar main lagu tu
I played the piano
Dan berduet dengan my handphone’s mp3 schubert serenade played by violin.
Sedap betul bunyinya
Mebbe terpengaruh pada storybook gurindamjiwa
Dan juga sangat terpengaruh dengan cerita Aa + Bb
Dan rasa rasanya macam penulis cerita tu my junior at school
Kenapa cakap macam tu?
Dalam semua buku ceritanya
Nama nama watak,
Lokasi
Peristiwa yang berlaku
Macam benda benda yang berlaku kat school dolu dolu
Tapi ni teka je

Ok
Back to baby
Sian mr husband
Selalu kena paksa untuk topok topok perut n say hi to baby
dan jugak
kitorang letak gamba scan baby dalam frame dan letak tepi katil
suka tengok baby
mr husband kata my tummy dah nampak macam orang pregnant

baby
mommy n daddy harap baby akan membesar dengan sihat
supaya baby boleh say hi to the world
supaya mommy n daddy boleh jumpa baby
Last week, untul pertama kalinya pegi scan baby. Weee. Seronoknya. Masa scan, baby tengah kicking with its little feet. Tp of course la mummy dia ni tak rasa. Daddy baby pn excited nk tgk gamba scan baby, so on friday, daddy balik awal.