Khamis, Mac 10, 2016

emily2u freebie giveaway

it's almost school holiday
i ran out of ideas on where to bring my kids
nak jalan jauh jauh.... mungkin tidak la kan
this month, kita dah penuhkan kuota berjalan

earlier this month yaya ada taekwondo tournament
its the 11th koko krunch junior taekwondo chanpionship
di kepala batas
yaya menang pingat perak untuk kategori fin
big YAY!!!!!!!

Dari kepala batas, kita stay satu malam di tm resort sebelum balik ipoh

so, kisahnya
budget berjalan dah habis
hahahahhahaha

i memang cari cari apa aktiviti yang boleh dibuat dengan kids cuti ni
so i stumbled at Emily2u page
ada giveaway for 2 tix to circus
mesti kids suka
so here i am
trying my luck untuk dapatkan tix

chuolls yang nak cuba nasib
boleh juga ke link ini

good luck to me.....
and all of u

Khamis, September 03, 2015

recap of 1st quarter 2015eh

kononnya nak tulis lebih banyak pada tahun ini
nampaknya
janji tinggal janji je la

lagi suka update kat fb sebab boleh terus upload guna handphone kot

nak recap apa yang berlaku sepanjang tahun?

lets see

januari

yaya dan affan masuk sekolah
sekolah tanggu by a week sebab banjir besar
sian anak anak dah tak sabar nak kesekolah

yaya masuk tahun 1 di SK Convent, Ipoh
Waktu peperiksaan untuk tentukan kelas, yaya dapat nombor 2 dari 70++ murid
i mesti lah happy sangat sangat
seronok tengok yaya membesar dengan cerdik

Affan masuk prasekolah di SK Rapat Setia
masuk kelas taat. untuk murid lima tahun

anak anak dah sekolah
dah semakin membesar
mak bapak masih rasa muda lagi
auuuwwwww

birthday knk
tapi i is pokai
hence no celebration
beli kek je
itu pun sebab kids yang nak sangat sangat

febuari

ada cuti panjang sikit
dan lama sikit kita balik ke ampang
sebab lama sikit tu
kita bawa kids pergi petrosains dan pusat sains
berjalan sambil menambah ilmu kekdahnya

yaya dan affan start kelas taekwondo
plan asalnya nak bagi affan je join tkd
waktu register tu
yaya pun kata dia nak
so terus register dua orang

mac

first time menghadapi anak periksa
yaya periksa 3 papers dan dapat 3a

knk jadi ajk pibg sekolah yaiy
dan juga knk jadi ahli pra sekolah affan



penat
nanti sambung
(nanti tu ntah bila kan)


Isnin, Disember 08, 2014

berbulan bulan dalam satu post

eh dah berapa lama tah tak berupdate blog ni

banyak sangat benda
tapi suka tulis pendek pendek
jadinya jadi bahan di facebook je

to recap of semua benda yang dah jadi these few months
las skali i tulis blog pada bulan mac

April

umur i naik satu lagi angka

May

Annual trip to legoland and hello kitty
tapi kali ni bawa kereta sendiri
dan seronoknya sebab dapat beli tix yang harga murah dan berbaloi baloi
balik dari jb, singgah melakan satu malam
tapi rasanya dah cukup dah pergi legoland n hello kitty ni
next year mungkin dah tak pergi
dah jemu (kot)

konvokesyen Farhana di Sri Iskandar


June

Weekend trip to Bukit Merah and Taiping
yaya n affan mandi sampai hitam kena sunburn
yaya first time naik kuda juga

July

Birthday affan ke 4
Bulan puasa
Sonata start nak merosak sejak balik dari JB
sampai satu tahap, aircond pun rosak
dan weolls gigih juga pergi mydin pukul 4 petang di bulan ramadhan meredah panas lapar dan dahaga
jadi kita decide untuk beli kereta baru
jadi kita say hello to wa3859j
dapatnya dua hari sebelum raya
memang hari terakhir kerja
nasib baik sempat keluar dan urusan bank sangat cepat
hari ahad pergi kedai kereta
pilih kereta
isnin, salesman tu hantar borang ke bank
selasa dah approved
khamis sign agreement
jumaat petang dapat dah kereta
sabtu dah ke kl nak sambut raya

August

eh
takde apa apa la bulan ogos ni selain raya

September

Parents-in-law melawat ke ipoh
i looike

Oktober

Hari Raya Haji
Birthday yaya ke 6
yaya jadi Tokoh murid waktu hari konvokesyen perdana pra sekolah
yaya ni sangat membanggakan i dengan bambang
seronok sangat weolls tau

November

Family day TM di kampar
bambang dapat cabutan bertuah dapat oven
pastu bambang n i juara pertandingan makan tembikai
hahahhahahha
i bawa yaya n affan naik ets balik ipoh dari kampar

End November, mak masuk hospital sebab denggi
5 hari juga berkampung di hospital
sampai hari ini (8 dec) mak masih belum recover sepenuhnya

Beli tv super besar 58 inci
hahahahha
balas dendam sebab dah bertahun tahun pakai tv 32 inci
dan setiap kali beli tv pun, 32 inci juga sampai ada 3 biji tv saiz sama

December

Sibuk dengan urusan nak masuk sekolah yaya dan affan

ok
ini recap untuk berbulan bulan ni

lepas ni i akan cuba rajin rajin post
kalau tak semua benda pun lupa
Bu

Khamis, Mac 20, 2014

pilot

walaupun ada tragedi berlaku dalam bidang aviation
tapi
hari berlakunya tragedi tu
i terangkan pada yaya dan affan mengenai apa yang berlaku
di penghujung penerangan i
i tanya affan

bila besar, affan nak jadi apa

dan affan jawab

pilot

aaaaamin
itu juga yang i doakan
supaya affan tak rasa gentar

mama sentiasa akan doakan affan berjaya menjadi seorang pilot
dan mama lagi suka kalau affan jadi fighter pilot

haritu affan kata
kalau dia jadi pilot
dia nak bawak mama, abah n yaya naik plane yang dia bawa

mama harap itu akan jadi satu kenyataan

Khamis, Januari 23, 2014

role baru

Nampaknya tahun 2014 ni menunjukkan peningkatan dari segi kerjaya
Nampaknya jodoh i dengan kolej ni makin panjang

Sebenarnya macam agak terkejut bila bos cakap nak jumpa haritu
Siap waktu masuk bilik bos, beliau tutup pintu
Memula bos tanya pasal updates kerja
Pastu bos cakap pasal projection dia utk this and coming year
Pastu benda yang dia cakap lagi ada membuatkan hati i melompat ke bintang
Dan at the same time i sedih sbb nanti kena berpisah dengan my baby

Diploma in multimedia tu ialah baby i
Dari i mula masuk kerja i buat dari scratch
Sampai dapat approval MQA
Sampai program start
Sampai sekarang dah ada third batch
Proud tau tengok program yang kita desingn berjaya

Tapi sedih sbb lepasni i kena lepaskan dip mm nih

Sebabnya
Sebab bos nak i ambil tugas yang lebih besar
Lebih berat

Kalau sebelum ni i cuma perlu coordinate utk dip mm ni
Student n lecturer
Tugas baru ni
Akan lebih mencabar

Tapi i eksaited
Nampak mencabar
Dan nampak macam i kena buat macam masa buat dip mm dulu
Buat dari mula
Scratch
I tak sabar nak tengok ianya membangun

Oh
Bos kata prospek adalah lebih baik dari dip mm
I harap betul
Dan i harap i boleh buat sehabis baik
Dan i harap salary adalah lebih baik
Supaya sehebat nama jawatannya